Rezeki

Selasa, 6 Julai 2010

IKLAN YANG SEMAKIN MELAMPAU

Assalamua'laikum.


Apa khabar sahabat-sahabat sekalian? Moga dalam jagaanNYA sentiasa, insya'ALLAH.


Alhamdulillah, syukur kepadaNYA atas segala nikmat dan rahmat. Moga diredhai.IKLAN DI KACA TV SEMAKIN MELAMPAU!Ya, memang semakin melampau. Salah satu sebab kenapa ana tak suka tengok TV, inilah penyebabnya. Iklan berunsur lucah! Ana geram. Geram yang amat.Iklan syampu, tapi duk tunjuk manusia berjoget tak ingat dunia. Apa kes??


Iklan perfume, orang meliuk lentuk tiba-tiba, dengan aksi yang 'hampir memuntahkan isi perut' ana, apa kejadahnya semua tu?


Iklan aiskrim, iklan makanan segera dan banyak lagi.. Sekarang ni semuanya ada unsur-unsur yang boleh merosakkan. Apa nak jadi dengan masyarakat sekarang?Baju yang dah semakin tak cukup kain, sendat, ketat, meluat!Seingat ana yang tak berapa tua lagi ni, kalau dulu, nak jumpa iklan yang pelik-pelik, yang berkait dengan 'barangan peribadi wanita' ni, susah yang amat. Tapi sekarang, masa duk tayang kartun, bila iklan, ada iklan tu. Senang-senang je budak-budak tahu tentang 'barangan peribadi' tu sekarang. Kita pula yang malu!ALLAH, ALLAH, ALLAH.


Takut bila memikirkan semua ini. Macam mana agaknya kehidupan 10-20 tahun lagi??


INDAHNYA HIDUP JIKA BERTERASKAN SYARIAT!

MEMBANGUN BERSAMA ISLAM, insya'ALLAH selamat dunia akhirat.p/s : suka balik klate.. tengok iklan yang terpampang di tepi-tepi jalan, semua pakai tudung, tutup aurat. Tak ada yang dedah-dedah sana sini. Artis-artis pun 'tertutup'.. Indahnya hidup bersyariat.


* STRIVE FOR MARDHATILLAH *

muslimah


Allahumma khirli wakhtarli

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers